Nieuws

Helaas is Boerderij Rustdam even minder makkelijk bereikbaar!1711Rd afsluiting Zbuurt
Gedurende de maand november en begin december zal vanaf de Zwetkade de Zuidbuurtseweg worden afgesloten wegens renovatie en ophoging van de weg. Boerderij Rustdam is dan vanaf de Zwetkade met de auto minder makkelijk bereikbaar. De automobilisten, die bij Boerderij Rustdam willen zijn, moeten dan omrijden via Stompwijk. Zie het kaartje hieronder.

Voor voetgangers, fietsers en brommers blijft de mogelijkheid bestaan om op het normale voet- en fietspad Boerderij Rustdam te bereiken. Misschien kunt u wel wat gehinderd worden door de werkzaamheden.
Wij bieden u onze verontschuldigingen aan voor dit ongemak.

1711Rd omleiding Zbuurt

 

Nu ook fietsen op RustdamRd fietsen 1707
Heeft u uw fietsen niet meegenomen en wilt u toch een stukje in het Groen Hart fietsen of even naar het strand? Geen probleem, nu zijn er op Rustdam twee fietsen beschikbaar om dat te kunnen doen. Vraag ernaar bij de receptie.

 

 

Rd logo wifiNieuwe versnelde wifi op Rustdam
Op de camping, in de vergaderzalen en op het terras is een hoogwaardige 500/40Mbit wifi geïnstalleerd, dit is gerealiseerd door Stichting WiFi Leiden. Maar let wel, Rustdam is ook een 'proeftuin' van de stichting om nieuwe systemen uit te proberen, en bij testen en proefdraaien wil de wifi wel eens uitvallen. Daar staat tegenover, als de systemen goed draaien, is de wifi ook supersnel.
 En dat is natuurlijk wel het uitgangspunt van WiFi Leiden.
Op de tijden dat er 'gesleuteld' moet worden aan de wifi, is er de mogelijkheid om op het terras van de stabiele wifi-verbinding onbeperkt gratis gebruik te maken. Zo ook in de vergaderzalen, als die gehuurd is voor uw evenement.

De sanitaire voorzieningen vernieuwd en uitgebereid
Bij Rustdam zijn we druk bezig geweest om de toiletten en de douches van de camping te moderniseren naar de eisen van de huidige tijd. Tevens hebben we de sanitaire voorzieningen uitgebreid naar 4 toiletten en 4 douches. Deze zijn bijelkaar in een ruimte, tesamen met 6 wastafels. Daarnaast hebben we nog een extra toilet en een extra douche en wastafel gerealiseerd. Deze zijn ruimer gemaakt voor onderandere bezoekers die hulpbehoevend zijn bij bezoek aan de voorzieningen. Tevens is daar ook de mogelijkheid om babies te verschonen.

RDnieuws4x


RD wasruimte 1707Nieuwe (af)was ruimte

In de voormalige koeltankruimte is nu een mooie ruimte gemaakt waar u op een groot aanrecht met 2 wasbakken uw afwas kunt doen. Er is daar stromend warm water. Tevens is er in die ruimte ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een wasmachine en een wasdroger. Daarnaast staat ook nog een koelkast waar u uw etenswaren koel kunt houden gedurende uw verblijf op Rustdam.

 

Rd-miniBieb
Een minibieb op de camping
Zoeterwoude is vier gratis mini-bibliotheken rijk, waaronder een op camping Rustdam. De nieuwe mini-biebs zijn een initiatief van Gemiva en de cliënten van die instelling gaan ze ook onderhouden. De camping gast heeft in de rust op de camping dan lekker iets te lezen.

 

 

Rd-stempel-SantiagoSpeciale stempel voor Camino de Santiago de CompostellaRd-route-Santiago
Camping Boerderij Rustdam ligt op de originele St Jacob schelpenroute van Haarlem naar Santiago. Dit is een route voor de wandelaars en de fietsers naar de bedevaartplaats Santiago de Compostella in noord Spanje. Rustdam is dan ook een ideale eerste of tweede rustplaats voor de deelnemers van deze tocht. Voor de bedevaartgangers hebben we een unieke stempel om je kaart te kunnen 'afstempelen' als bewijs dat je de goede route hebt gevolgd.

 

 

Betalen met pin-automaat
Bij de receptie van de boerderijcamping en van de kamers van de Rustdamstal kunt u nu gemakkelijk betalen met een nieuwste pin-automaat voor alle pinpassen.

Oplaadpunten op het terras
Bent u lekker aan het fietsen in het Groene Hart, raakt uw accu van uw hulpmotor leeg. Geen nood, hier kunt u uw accu van uw fiets met trapondersteuning op ons terras opladen. Onder het genot van een kopje koffie of thee laadt u uw accu op om later uw tocht door het Groene Hart te vervolgen.


Een landelijk Klompenpad!
Op Rustdam zijn we druk bezig met het aanleggen van een tweetal klompenpaden. Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over onverharde paden via de weilanden dus u wordt aangeraden laarzen te dragen. U krijgt een blad met vragen mee en een weidevogel-zoek-kaart en dan kan de tocht beginnen. Er zijn twee paden aangelegd, een korte route van ongeveer 20 minuten en een lange route van ongeveer 1 uur. Maar omdat nu het vogelbroed seizoen is kan er niet in de polder worden gelopen.